Funcionament

Historia i Funcionament

Enguany fa 43 anys que s’organitza el Campament de Vacances de la UES. És una manera de fer vacances gaudint d’allò que més ens agrada, la muntanya i la natura, en companyia de la família i els amics.

Als inicis els campaments es realitzaven en prats solitaris amb les instal·lacions justes i, fins i tot, a la nit es feia un foc de camp; que actualment i degut a la legislació per a la protecció de l’entorn natural cada vegada ens hem de acomodar mes als càmpings de muntanya.

El campament disposa de totes les comoditats i infraestructura per poder aprofitar el temps i fer excursions o turisme de muntanya.

El funcionament del campament de vacances és molt senzill: cadascú, amb els seus propis mitjans, es fa càrreg d’arribar fins al lloc d’acampada. Si algú va sol sempre sol haver-hi gent disposada a compartir el cotxe i les despeses. Un cop som al destí es descarrega el material comunitari i entre tots es munta la infraestructura comuna: tendals dels menjadors, cuina, tenda de suministrament i la pica de rentar estris de cuina.

Cada persona ha de fer al menys un dia servei de cuina, s’ha de quedar al campament i juntament amb l’equip de cuina d’aquell dia preparar el menjar per la resta de campistes, això si, l’esmorzar se’l prepara cadascú amb la planxa o la barbacoa, segons si vol menjar dolç o salat. El dinar és a les 2 del migdia, qui vagi d’excursió i no hagi de ser al àpat del migdia ha de fer-ho constar el dia anterior mitjançant un formulari que trobarà al costat de la bústia de la cuina; en aquest casos el mateix vespre se li prepara una bossa amb el pícnic que necessitarà per anar d’excursió. El sopar és a 2/4 de 9 del vespre, el compartim tots llevat d’aquells que han anat a passar la nit a un refugi o amb tenda enmig d’una excursió de llarg recorregut.

La resta de dies que no es té servei de cuina es tracta d’aprofitar el temps i fer excursions, escalada, senderisme, baixar un riu amb caiac, fer canyons, rutes amb bicicleta, turisme cultural o el que es vulgui. Estem de vacances per gaudir de la natura i passa-ho bé !

A meitat del Campament celebrem un dia molt especial, diumenge de Festa Major. És un dia per gaudir tots plegats amb les activitats destinades als mes joves, de celebrar la festa amb un bon dinar i acabar-la amb un bon sopar també ben especial sense oblidar, però, l’endreça personal i la bugada necessària que cadascú ha de resoldre’s.

El penúltim dia, dissabte, es recull el material entre tots i es deixa preparat per a la càrrega al camió l’endemà al matí. Abans del migdia de l’ultim dia ens acomiadem amb el tradicional cant de L’hora dels adéus i cadascú torna cap a casa o on li convingui amb el mitja de transport que va arribar.

Si teniu algun dubte escriviu un correu ues.campament@gmail.com

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s