Enguany, a més de crêpes, per berenar hem fet coca

En els últims campaments el dia que li toca cuina al Lluís, per berenar hi ha crêpes, ja és una tradició. Enguany, però, hi ha hagut crêpes per a petits i grans també el dia que ha cuinat en Guillem. Per si fos poc la Núria, ens va sorpendre amb un berenar a base d’una estupenda coca de forner. Ens va agradar tant que li vam demanar la recepta:

Ingredients:

  • ½ kg farina de força (Mercadona)
  • 10 grs. Llevat de forner (Mercadona)
  • 10 grs sal
  • 25 grs oli
  • 280 grs. aigua
  • Pinyons
  • Sucre
  • Anís dolç

Preparació:

Si es té “amassadora” o “Termomix “ es posa la farina, l’oli, el llevat i la sal en el bol i es comença a amassar afegint l’aigua mica en mica. Amassar fins que quedi una massa elàstica. Amassadora un 10 minuts Termomix Velocitat espiga 3 minuts. També es pot fer a mà uns 20 minuts. Quan la massa és elàstica i homogènia es reserva en un recipient tapat amb un drap de cuina. Que no li toqui l’aire si es pot guardar en un armari o calaix millor. Reservar fins que dobli el volum, uns 45 minuts 1 hora. Transcorregut el temps, es buida el bol i se’n fan 4 trossos. De cada tros se li dona forma rectangular d’un pam aprox. El dobleguem com si fos un tríptic tres trossos, un cop plegat s’aixafa amb el puny tres o quatre vegades. Ha de quedar com una barra de pa. Un altre cop els deixes reposar també tapats fins que torni a doblar el volum, uns tres quarts d’hora,. Després s’aplana un altre cop amb la mà i se li dona la forma de la coca. I es posa sobre d’un paper per anar al forn, es pinten les coques amb oli. Posar els pinyons, i a sobre d’aquests sucre abundant. Precalentar el forn a temperatura alta. 220 o 240 graus, posar les coques uns 15 minuts. Quan ja surten del forn tirar per sobre un bon raig d’anís.
Quan sigui freda ja es pot menjar !
Variacions : si vols que la coca et quedi més flonja, quan ja li has posat els pinyons i el sucre deixar reposar, a més temps més alta més flonja.
Amb la mateixa recepta i 25 gr d’oli més, sense sucre ni pinyons, tens una coca d’oli que està bonísima torradeta i sucada amb tomàquet .

Si teniu algun dubte podeu consultar el Web de cuines i podeu veure tot el procés.

Apa Bon Profit

Anuncis
Aquesta entrada ha esta publicada en Uncategorized. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s